In de bres voor een ecologische economie

Igepa gelooft sterk in een ecologische economie: een economische logica gecombineerd met een sterk milieubewustzijn. Onze milieustrategie is dan ook gebaseerd op efficiëntie, een milieuvriendelijk productassortiment en transparante informatie.

EFFICIËNTIE

We zijn ervan overtuigd dat zorg voor het milieu begint bij goed management. Efficiëntie komt zowel de economische als de ecologische prestaties van een bedrijf ten goede.

 • One-stop shop
  Igepa levert alle media en supplies die klanten nodig hebben in één enkele rit. Zo besparen we het milieu heel wat vrachtwagenkilometers.
 • De juiste hoeveelheden
  Igepa levert papier, inkjetmedia, snijfolies e.d. allemaal in de juiste hoeveelheden. Onze klanten kunnen precies bestellen wat ze nodig hebben, zonder verspilling.
 • Logistieke optimalisatie
  Igepa houdt de routes steeds zo kort mogelijk. Elke vrachtwagen is bovendien optimaal gevuld, zowel tijdens de heenritten als tijdens de terugritten. We verwijzen hier graag naar het systeem van de Ecobuddy waarbij we het gebruikte kantoorpapier terug ophalen bij onze klanten naar aanleiding van nieuwe leveringen. We doen ook een beroep op lokale distributiecentra om onze leveringen te optimaliseren. Onze vrachtwagens zijn milieuvriendelijk en ons nieuwe magazijn voldoet aan de meest recente milieunormen.
 • Bewuste leverancierskeuze
  Igepa werkt samen met leveranciers die zo dicht mogelijk bij ons gevestigd zijn. Ook dat bespaart kilometers. En natuurlijk vinden we hun groen engagement belangrijk. Zo wekken heel wat van onze papierleveranciers hun eigen groene energie op.

MILIEUVRIENDELIJK PRODUCTASSORTIMENT

Igepa biedt een hele waaier aan milieuvriendelijke producten aan: van gecertificeerd en gerecycleerd papier over vegetale inkten tot plaatmaterialen in gerecycleerd karton of gerecycleerde kunststof.

TRANSPARANTE INFORMATIE

Igepa promoot milieuvriendelijke producten en werkmethodes. We helpen onze klanten bij het maken van milieuvriendelijke keuzes die het beste passen bij hun eigen bedrijfsvoering. We doen dit door hen maximaal te informeren, via persoonlijk advies, opleidingen en ook via bv. overzichtsbrochures en etikettering. We promoten technieken als alcoholverlaagd drukken, colormanagement en proofing zodat onze klanten efficiënt en dus zo goedkoop en milieuvriendelijk mogelijk kunnen werken. We helpen onze klanten ook met het behalen van een FSC®- of een PEFC-certificaat.

 In deze gedigitaliseerde wereld is drukwerk en papier altijd een milieuvriendelijke keuze. Igepa wil deze boodschap graag overbrengen aan een zo groot mogelijk publiek. We kanten ons tegen verspilling en verkeerd papiergebruik. Met onze kennis en ervaring garanderen we tegelijk dat niemand zich vanuit ecologisch bewustzijn de vele voordelen van papier en drukwerk hoeft te ontzeggen. Daartoe ondersteunt Igepa Print Power, een pan-Europese organisatie voor de promotie van print media en hun plaats in geïntegreerde marketing.

 

Duurzaamheid... it's in our nature

 Lees er hier alles over