Papier

Papier is een natuurproduct en drukken een ambacht. Bij de realisatie van drukwerk komt naast kennis heel wat ervaring kijken, én er kan ook al wel eens iets fout gaan. Onze technische dienst helpt u doorheen het hele proces en lost eventuele problemen flexibel op, steeds in samenspraak met klanten en leveranciers. Onze technische dienst test bovendien ook papieren vooraleer ze in het standaard assortiment worden opgenomen. Noem het gerust een extra kwaliteitsgarantie.

Igepa beschikt over een team van twee papiertechnico’s die ter plaatse gaan bij problemen. Zij analyseren het probleem in de drukkerij, doen de nodige metingen en stellen een geschikte oplossing of een passende compensatie voor. Zij doen ook onafhankelijke druktesten en geven concreet technisch advies voor bedrukking en/of verwerking van diverse papiersoorten.

Supplies

Naast de invloed van het papier is ook de invloed van inkten en diverse press supplies op offsetdrukwerk zeer groot. Igepa beschikt eveneens over een team van drie technische adviseurs ‘supplies’, die ter plaatse in de productieomgevingen deskundig advies geven en eventuele problemen oplossen. In overleg met andere betrokken partijen optimaliseren zij de drukprocessen. 

Technische diensten Sagam

Technische vragen over media zijn sterk gerelateerd aan de machines waarmee ze worden verwerkt. Ze hebben echter dikwijls ook te maken met pre-press en colourmanagement. De technische dienst van Sagam helpt u met al uw ICT, prepress of press gerelateerde problemen en beantwoordt al uw vragen over toner based, inkjet en/of grootformaatprinten. Waar mogelijk gebeurt dit online, waar nodig komen onze mensen ter plaatse. We verwijzen u graag door naar de website van Sagam.